Érnek a szivarok?

Mielőtt a prémium szivarok a dohányshopokba kerülnének, körülbelül hat hónapig érlelik őket a gyártó vagy a nagykereskedő légkondicionált raktáraiban. A szivarok iránt megnövekedett kereslet miatt az utóbbi években előfordult, hogy ezt az érési időt nem igazán tartották be. Ezért célszerű a frissen vásárolt szivart további 3-6 hónapig humidorban tárolni. Az érési folyamat során a szivarok íze kellemesebbé és kiegyensúlyozottabbá válik.

Néhány prémium szivar igen különleges illatú lehet több évnyi tárolás után. Végső soron, a szivar tárolásának ideje csupán egyéni ízlés kérdése. Célszerű összehasonlítani egy márkán belül is a szivarok ízét különböző tárolási időtartam után, így könnyen megtudhatjuk a számunkra legideálisabb érési időt.

tovább “A szivarok házassága” című részhez

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 3.8/5 (43)
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Twitter

*