Üvegből vagy fából készült tető

A néhány hónapon belül elszívásra kerülő szivarok tárolásához az üvegtetővel és a fából készült tetővel rendelkező humidorok egyaránt megfelelők. Amennyiben a szivarokat hosszú éveken át szeretné érlelni a humidorban, abban az esetben tanácsos olyan szivardobozt választani, amelynek a teteje fából készült. Az üvegtetejű humidorok elhelyezésekor ügyelni kell arra, nehogy olyan helyre kerüljenek, ahol közvetlen napsugárzásnak vannak kitéve. A szivarok huzamosabb idejű tárolása közben az első néhány sor szivar elveszítheti eredeti színét.

Az üvegtetejű humidorok hatalmas előnye az, hogy a fatetejűekkel ellentétben ezeket ritkábban és rövidebb időre kell kinyitni. Ebből adódóan ezekben a szivardobozokban könnyebb fenntartani a szükséges páratartalmat. Ez a tulajdonság különösen hasznos az éttermekben, a klubokban és a hotelekben elhelyezett humidorok esetében.

A szivarszekrények üvegből készült ajtajának nincsen semmiféle negatív hatása a szivarok tárolására, amennyiben a szivarokat eredeti dobozukban tároljuk. A szivarszekrények elhelyezésével kapcsolatosan vigyázni kell arra, nehogy közvetlen napsugárzás érje az üvegajtót.

tovább „A humidorok minőségi kritériumai” című részhez