Első lépés: a higrométer kalibrálása

A humidor megvásárlása után el kell végezni néhány egyszerű műveletet, mielőtt szivarok kerülnek a humidorba. Ellenkező esetben a cédrusfa bélés kivonja a nedvességet a szivarokból. Az adorini deluxe humidorok adorini hajszálhigrométerrel és akril-polimer alapú adorini prémium deluxe párásítóval is rendelkeznek.

Nem szükséges azt az adorini hajszálhigrométert újrakalibrálni, amelyet az adorini deluxe humidorral szállítunk. Az adorini hajszálhigrométer előre kalibrált, és csak akkor szükséges újrakalibrálni, ha erős rázkódás érte a szállítás során.

Az analóg higrométer kétféleképpen kalibrálható:

  • leginkább javasolt és legpontosabb kalibrálási módszer a sós módszer, amelynek során sót kell helyezni a higrométer mellé egy kis műanyag dobozba. Egy csészényi, vagy egy kanálnyi sót kell megnedvesíteni néhány csepp vízzel. Nem szükséges, hogy a só feloldódjon a vízben, egyszerűen csak nedvesnek kell lennie. Ezután el kell helyezni a sót és a higrométert egy jól szigetelő műanyag dobozban, és türelmesen kell várni. Nagyjából 8 óra elteltével a dobozban 75%-osnak kell lennie a páratartalomnak. Ezt követően egy csavarhúzó segítségével állítsa be a higrométer mutatóját hátul, hogy a higrométer 75%-os páratartalmat mutasson.
  • A másik megoldás az, hogy távolítsa el a higrométert a humidorból, majd csavarja bele a higrométert egy alaposan megnedvesített rongyba, majd várjon egy órát, végül egy csavarhúzó segítségével állítsa be a higrométer mutatóját hátul, hogy az 96%-os relatív páratartalmat mutasson.

tovább a „Második lépés: a párásító feltöltése” című részhez

Második lépés: a párásító feltöltése

Helyezze a párásítót egy tálcára és nedvesítse be propilén-glikol oldattal (szivacs alapú párásítók esetében) vagy desztillált vízzel (az adorini deluxe prémium akril-polimer alapú párásító esetében). Hagyja a párásítót a folyadékban körülbelül 5 percig. Ha a párásító elég folyadékot nyelt el, rázza le a párásítóról a nem elnyelt folyadékot. Törölje át a párásítót egy ruhával, és helyezze bele a humidorba.

tovább a „Harmadik lépés: a humidor benedvesítése” című részhez

Harmadik lépés: a humidor benedvesítése

A humidor belső falait, a térválasztókat és a rekeszeket desztillált vízzel megnedvesített törlőkendővel kell letörölgetni.

Helyezzen el a humidorban egy desztillált vízzel megtöltött poharat, csukja be a humidort és három napra hagyja benne a vízzel teli poharat. Amennyiben a vizet felmelegíti a mikrohullámú sütőben, a humidor falai gyorsabban elnyelik a vizet, így a humidor már egy nap alatt használatra kész állapotba kerül. A humidor belső falai ekkorra már elegendő mennyiségű vizet nyelnek el.

tovább a szivarok tárolása: „Friss levegő biztosítása” című részhez