Első lépés: a higrométer kalibrálása

A humidor megvásárlása után el kell végezni néhány egyszerű műveletet, mielőtt szivarok kerülnek a humidorba. Ellenkező esetben a cédrusfa bélés kivonja a nedvességet a szivarokból. Az adorini deluxe humidorok adorini hajszálhigrométerrel és akril-polimer alapú adorini prémium deluxe párásítóval is rendelkeznek.

Nem szükséges azt az adorini hajszálhigrométert újrakalibrálni, amelyet az adorini deluxe humidorral szállítunk. Az adorini hajszálhigrométer előre kalibrált, és csak akkor szükséges újrakalibrálni, ha erős rázkódás érte a szállítás során.

Az analóg higrométer kétféleképpen kalibrálható:

  • leginkább javasolt és legpontosabb kalibrálási módszer a sós módszer, amelynek során sót kell helyezni a higrométer mellé egy kis műanyag dobozba. Egy csészényi, vagy egy kanálnyi sót kell megnedvesíteni néhány csepp vízzel. Nem szükséges, hogy a só feloldódjon a vízben, egyszerűen csak nedvesnek kell lennie. Ezután el kell helyezni a sót és a higrométert egy jól szigetelő műanyag dobozban, és türelmesen kell várni. Nagyjából 8 óra elteltével a dobozban 75%-osnak kell lennie a páratartalomnak. Ezt követően egy csavarhúzó segítségével állítsa be a higrométer mutatóját hátul, hogy a higrométer 75%-os páratartalmat mutasson.
  • A másik megoldás az, hogy távolítsa el a higrométert a humidorból, majd csavarja bele a higrométert egy alaposan megnedvesített rongyba, majd várjon egy órát, végül egy csavarhúzó segítségével állítsa be a higrométer mutatóját hátul, hogy az 96%-os relatív páratartalmat mutasson.

tovább a „Második lépés: a párásító feltöltése” című részhez