A szivarok „házassága”

A szivarok illatokat szívnak magukba a környezetükből. Nem csak a humidor belső borítását adó fának az illatát szívják magába, hanem az előzőleg benne tartott szivarok illatát is. Éppen ezért térválasztókat használnak a humidorokon belül azért, hogy az illatok keveredését csökkentsék. Tehát, ha el akarja kerülni az illatok keveredését, a különböző szivarokat külön humidorban vagy humidorszekrényben kell tárolni, amelyben minden szivar különálló dobozban van tárolva.

Vannak olyan szivarkedvelők, akik szeretik a kedvenc szivarjaik ízét összeérve is, ezért hónapokon keresztül egy humidorban tárolják a különböző márkájú szivarjaikat. Általánosságban elmondható azonban, hogy a különböző erősségű szivarokat célszerű egymástól elkülönítve tárolni, ha lehetséges (különösen igaz ez különböző országokból származó szivarok esetén).

A szivarok nem túl esztétikus celofán-csomagolása, illetve az eredeti dobozban való tárolás a humoidorszekrényben azonban jól megóvja a szivarokat az illatok keveredésétől. Az adorini deluxe humidorok innovatív térelválasztó rendszere segítségével hatékonyan el lehet különíteni többféle szivart, és hatékonyan ki lehet használni a humidor belsejében rendelkezésre álló teret.

tovább a „Valóban szükséges a szivarok helyét változtatni?” című részhez